Wednesday, July 28, 2010

Recept för blåbär cheesecake (från Dominique från Svenskurs)

Jag ska ladda upp bilden när jag baka det. Hoppas jag kan baka i sommar ;).

Ingredienser

300 g digestivekex
...150 g osaltat smör
100 grl strösocker
50 gr majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia (naturel)
250 gr kesella 10% (kvarg)
3 st ägg
100 ml vispgrädde
200 g vit choklad
frysta blåbär eller färka

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer eller i en plastic väska, och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 5-10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
5. Rör kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
6. Häll i sockermix.
7. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn, och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Lycka till!

No comments:

Post a Comment